Hoe wijzigt u de toegang van een collega?
Verandert een collega van functie of verlaat hij het bedrijf? Wijzig vanaf zijn fiche zijn rol, zijn niveau in elke toepassing of de delen van One die hij ziet. Elke wijziging geldt meteen.
Alleen voor beheerders
Alleen de eigenaar en de beheerders van het account hebben toegang tot de pagina Team.
Klik onderaan de zijbalk op uw naam en daarna op Team. Wat elke instelling openzet, leest u in Wie ziet wat in One?
De toegang van een collega wijzigen
Open zijn fiche
Klik op zijn regel in de lijst Leden. Om hem terug te vinden, gebruikt u Zoek een lid (voornaam, naam of e-mail), de filter Alle rollen, of Alle toepassingen gevolgd door Alle niveaus.
Leden
Klik op het tabblad « Toegang »
De fiche opent op het tabblad Gegevens.
Kies zijn rol in het account
Beheerder of Gebruiker. Zet u een beheerder om naar gebruiker, bevestig dan met Degraderen: hij wordt opnieuw gebruiker van elke toepassing, pas daarna zijn niveaus aan. De rol van de eigenaar wijzigt u hier niet.
Rol in de account
Toegangsniveau van de gebruiker
Stel zijn niveau in elke toepassing in
Onder Toegang tot modules: Geen toegang, Gebruiker of Admin. De melding Toegang bijgewerkt bevestigt elke wijziging. Een toepassing die uw bedrijf niet heeft, is grijs.
Toegang tot modules
Kies tot welke modules deze persoon toegang heeft. Vervaagde modules zijn niet geabonneerd op uw account.
Zet delen van One voor hem open
Zet onder Extra toegangen de schakelaar aan van elk deel dat u voor hem wilt openzetten: Facturen, Abonnementen, Communicatie, Gebeurtenissen, Rapporten, Instellingen. Dashboard, Toepassingen en Ondersteuning zijn Altijd verleend.
Extra toegangen
Kies tot welke delen van One deze persoon toegang heeft.
Een collega uit het account verwijderen
Klik in de lijst op het prullenbakicoon van zijn regel, of op Verwijderen onderaan zijn fiche.
Bevestig met Verwijderen in het venster Dit lid verwijderen?. De persoon heeft geen toegang meer tot het account. Wilt u dat ongedaan maken, nodig hem dan opnieuw uit.
Zijn Magic IP-gebruiker blijft bestaan
Een collega uit het account verwijderen, verwijdert zijn gebruiker op de centrale niet. Wilt u die schrappen, gebruik dan eerst Van de centrale verwijderen in het tabblad Toegang van zijn fiche.
Goed om te weten
- Een beheerder heeft al alles: zijn toepassingen tonen Volledige toegang en zijn schakelaars staan aan en zijn grijs.
- Let op uw eigen rol: degradeert u uzelf, dan verliest u de beheerdersrechten, ook de toegang tot de pagina Team.
- Zijn gegevens wijzigen: tabblad Gegevens, Wijzigen, daarna Opslaan. De Taal dient voor de e-mails naar deze collega. Uw eigen fiche wijzigt u in uw profiel.
- Zijn wachtwoord resetten: tabblad Gegevens, regel Wachtwoord resetten, Verzenden. Hij ontvangt een e-mail, in zijn taal, om een nieuw te kiezen. U ziet zijn wachtwoord nooit.
- Wat u niet kunt: uzelf verwijderen, of de eigenaar van het account verwijderen.
Onder Magic IP toont de fiche de gebruiker van de centrale die aan uw collega gekoppeld is, zijn extensie en zijn rol op de centrale (Admin van de centrale of Gebruiker van de centrale). Die rol volgt zijn Magic IP-niveau.
- Zet u Magic IP open voor een collega die nog niet op de centrale staat, dan opent het venster Gebruiker van de centrale: Bestaande gebruiker koppelen of Toestel aanmaken, daarna Toegang verlenen. De details staan in Hoe nodigt u een collega uit in One?
- Verschijnt het label Rol op de centrale opnieuw te synchroniseren? Klik op Opnieuw synchroniseren.
- Het icoon Van de centrale verwijderen schrapt zijn toegang tot de centrale. Lees de waarschuwingen goed voor u bevestigt.
Een collega uitnodigen
Voeg een collega in één keer toe: zijn uitnodiging vertrekt per e-mail, met zijn rol en toegangen al ingesteld. Hij hoeft alleen nog een wachtwoord te kiezen om te beginnen.
Collega zonder e-mail
Heeft een collega een telefoontoestel nodig maar geen e-mailadres? Maak hem toch aan in het team, en voeg een adres toe op de dag dat hij er een heeft.