Toegangen instellen
De rol van een lid, zijn niveaus per toepassing en de delen van One die het ziet wijzigen, of het uit het account verwijderen.
Alles gebeurt in Team: klik onderaan de zijbalk op uw naam en daarna op Team. Wat elke instelling openzet, leest u in Wie ziet wat.
Alleen voor beheerders
Alleen de eigenaars en beheerders van het account hebben toegang tot de pagina Team.
Een lid terugvinden
De lijst Leden toont voor elke persoon de Rol, het niveau in elke toepassing van het bedrijf en de Laatste aanmelding.
Om de lijst te filteren:
- Zoek een lid: op voornaam, naam of e-mailadres;
- Alle rollen: Eigenaar, Admin, Gebruiker of Uitnodiging verzonden;
- Alle toepassingen: kies een toepassing om alleen de leden te houden die er toegang toe hebben. Er verschijnt dan een tweede filter Alle niveaus: Admins, Gebruikers of Zonder toegang.
Klik op een regel om de fiche van het lid te openen.
De toegangen van een lid wijzigen
Klik in de fiche op het tabblad Toegang.
Rol in de account
Kies Beheerder of Gebruiker.
Maakt u van een beheerder een gebruiker, dan vraagt One om bevestiging (Degraderen tot gebruiker?). De persoon wordt opnieuw gebruiker van elke toepassing: pas daarna zijn niveaus één voor één aan. Klik op Degraderen om te bevestigen.
Let op met uw eigen rol
Degradeert u uzelf, dan verliest u de beheerdersrechten, ook de toegang tot de pagina Team.
De rol van de Eigenaar kunt u niet wijzigen vanuit deze fiche.
Toegang tot modules
Kies voor elke toepassing Geen toegang, Gebruiker of Admin. De wijziging geldt meteen.
- Een toepassing die uw bedrijf niet heeft, is grijs.
- Voor een eigenaar of beheerder toont elke toepassing Volledige toegang: daar valt niets in te stellen.
Onder Magic IP toont de fiche de gebruiker van de centrale die aan het lid gekoppeld is, zijn extensie en zijn rol op de centrale (Admin van de centrale of Gebruiker van de centrale). Die rol volgt het Magic IP-niveau: Admin in One is admin op de centrale.
- Zet u Magic IP open voor een lid dat nog geen gebruiker van de centrale is, dan opent het venster Gebruiker van de centrale: Bestaande gebruiker koppelen of Toestel aanmaken, daarna Toegang verlenen. Een gebruiker aanmaken op de centrale voegt hem toe aan uw Magic IP-abonnement. De velden worden uitgelegd in Een lid uitnodigen.
- Verschijnt het label Rol op de centrale opnieuw te synchroniseren, klik dan op Opnieuw synchroniseren.
- Het icoon Van de centrale verwijderen schrapt de toegang van de persoon tot de centrale. Lees de waarschuwingen in het venster goed voor u bevestigt.
Standaardtoegang
Dashboard, Toepassingen en Ondersteuning staan op Altijd verleend: iedereen van het account heeft er toegang toe.
Extra toegangen
Zet de schakelaar aan van elk deel van One dat u voor dit lid wilt openzetten: Facturen, Abonnementen, Communicatie, Gebeurtenissen, Rapporten, Instellingen. De regel Instellingen komt overeen met het item Instellingen in de zijbalk.
Een beheerder heeft al overal toegang: zijn schakelaars staan aan en zijn grijs.
De gegevens van een lid wijzigen
Klik in het tabblad Gegevens van de fiche op Wijzigen. U kunt de voornaam, de aanspreking, de naam, het e-mailadres, het mobiele nummer, de geboortedatum en de Taal voor de e-mails naar dit lid aanpassen. Klik op Opslaan.
Uw eigen fiche kunt u hier niet wijzigen: ga daarvoor naar Mijn gegevens.
Het wachtwoord van een lid resetten
Klik in het tabblad Gegevens van de fiche, op de regel Wachtwoord resetten, op Verzenden. De persoon ontvangt een e-mail in zijn taal om een nieuw wachtwoord te kiezen.
U ziet nooit het wachtwoord van een lid en kunt het niet in zijn plaats kiezen.
Een lid uit het account verwijderen
Klik in de lijst op het prullenbakicoon Verwijderen op de regel van het lid. U kunt ook onderaan zijn fiche op Verwijderen klikken.
Bevestig met Verwijderen in het venster Dit lid verwijderen?.
De persoon heeft geen toegang meer tot het account. Wilt u dit ongedaan maken, nodig de persoon dan opnieuw uit.
Zijn Magic IP-gebruiker blijft bestaan
Een lid uit het account verwijderen, schrapt zijn gebruiker op de centrale niet. Wilt u die ook schrappen, gebruik dan eerst Van de centrale verwijderen in het tabblad Toegang van zijn fiche.
U kunt uzelf niet verwijderen. De eigenaar van het account kan niet door een beheerder verwijderd worden.